неделя, 25 март 2018 г.

LINK Asia - Pasific” 2018



От 13 до 15 март , 2018 г. в Хонг Конг се проведе изключително бързо набиращият популярност в азиатският континент ендовскуларен курс LINK  Asia - Pasific”. Въпреки кратката си история с всяко свое провеждане събитието става все по-популярно и привлича медици от всички азиатски държави и изявени ендоваскуларни специалисти от Европа, които са в основата на идеята за този форум.
Едно от най-големите предимства на форума, е че всички лечебни процедури се излъчват на живо в реално време от водещи болници в различни азиатски държави и участниците в събитието могат да задават директно въпроси към колегите си, извършващи процедурите и да коментират клиничните случай.
Двете големи направления на срещата бяха феморо-дисталните ендоваскуларни процедури (минималноинвазивно лечение на запушванията на артерите на долните крайници) и ендоваскуларното лечение на каротидните стенози (стесненията на сънните артерии).
Добрите новини са, че ендоваскуларните процедури при артериалните заболявания на долните крайници решават все по-сложни случай, което в съчетание с минималната травма за организма ги прави все по-предпочитани от пациентите и лекарите, които могат да ги извършват.
Голямо внимание беше отделено и на новите устройства, осигуряващи протекция на мозъка от микротромби при извършване на ендоваскуларно разширяване на стеснени сънни артерии. Въпреки повишените очаквания към новите технологии обаче, беше изтъкнато, че все още отвореното хирургично лечение на стесненията на каротидните артерии притежава редица предимства и е първи избор при наличие на такава патология.