понеделник, 22 юни 2009 г.

Национална кампания за разширени вени 2009
Хасково (17-18 юни 2009)

В рамките на Националната кампания за разширени вени 2009 за два дни (17 и 18 юни) в Хасково съдовият хирург Д-р Димитър Петков прегледа почти 100 души с Хронична Венозна Недостатъчност на Крайниците (ХВЕНК).
"Радостен факт е, че много пациенти успяха да се срещнат директно със специалист-съдов хирург и да обсъдят интересуващите ги аспекти на тяхното заболяване, както и най-важното-последващото поведение. Част от тях бяха насочени за оперативно и минимално инвазивно (лазерна аблация) лечение. При друга голяма част от болните беше назначено съответното медикаментозно лечение – венотонична терапия (Detralex 2x1 t. дневно или друг венотоничен медикамент) и външна еластокомпресия (носене на еластични чорапи).
Важна тенденция в настоящата кампания беше регистрирането на нови пациенти в работоспособна възраст, които активно се интересуваха от възможните методи за лечение и настояваха за прилагането им с цел оздравяване и връщане към нормалното им качество на живот и труд, което определено ни приближава към европейският начин на мислене по отношение на здравето на отделния индивид. Искрено се надяваме, че и в бъдеще тези Национални кампании ще останат стандарт за нашата страна, което определено е от полза за здравето на цялата ни нация".


Национална кампания за разширени вени, Хасково 2009, в снимки:
Редът пред кабинета по съдова хирургия беше безупречен.



Дискусиите с пациентите бяха важна част от кампанията.


Поредният пациент с Хронична Венозна Недостатъчност.